Nie jesteś zalogowany.
Głosujcie.
Możecie się także wypowiadać na temat tych programów.
Korzystam z Avast!'a (Home Edition). Ma kilka modułów (ochronę standardową, poczty, P2P, WWW, osłonę sieciową...), które można skonfigurować. Codziennie (lub prawie) są aktualizacje bazy wirusów (aktualizuje się automatycznie). Inferface skanera jest prosty i przypomina odtwarzacz MP3. Można przeprowadzić 3 typy skanów: szybki (tylko po nazwach plików), standardowy (sprawdza tylko narażone części plików) i gruntowny (sprawdza całe pliki).
Wykrywa także programy reklamiarskie (być może także szpiegi), jednak nie wiem, w jakim stopniu.
Najważniejsze jednak, że ten program jest darmowy i po polsku i zapewnia dobrą ochronę antywirusową.
Avast! - Naprawdę super antywirus, polecam go każdemu. Jest szybki, nie spowalnia komputera w dodatku aktualizacja baz wirusów jest praktycznie codziennie... Jest dostępny w kilku wersjach, Home wersja domowa (bezpłatna), Proffesional wersja profesjonalna, która posiada dodatkowe możliwości skanowania i ochrony sieci.
AVG - Podobny antywirus do Avast!, jest szybki i nie zawiesza komputera. Czasami jednak jakieś wirusy potrafią umknąć.
Norton - Dobry antywirus firmy Symantec, ale niestety jego wadą jest spowalnianie pracy komputera.
Panda - Średnio oceniany antywirus, ponieważ nie wykrył i nie usuną żadnego wirusa! (tak jest w moim przypadku!)
PC-Cillin - Niestety nie znam tego antywirusa więc ciężko mi go ocenić ![]()
Kaspersky Anti-Virus - Dobry lecz mulący komputer antywirus, występują także problemy z aktualizacją bazy wirusów.
BitDefender - Niestety nie znam tego antywirusa więc ciężko mi go ocenić ![]()
eScan Internet Security - Niestety nie znam tego antywirusa więc ciężko mi go ocenić ![]()
AntiVirenKit - Bardzo dobry program antywirusowy lecz jego wadą jest spowalnianie komputera!
--------
Opisy napisałem sam, według tego jak się one sprawowały na moim komputerze...
Norton - Dobry antywirus firmy Symantec, ale niestety jego wadą jest spowalnianie pracy komputera.
Bardzo dobry antywirus... a że spowalnia komputer, cóż mi to nie przeszkadza, a zresztą coś za coś... nie ma w tym świecie czegoś za darmo ![]()
hehe a Avast! to co? Nie muli komputera, działa dobrze i jest za free! ![]()
Miałem prawie wszystkie anty-wiry na rynku, które testowałem za free i płatne i polecam Avasta!!!!
Ostatnio edytowany przez skygod (02.07.2009 11:43:31)