Forum wortalu COMPMaster

Nie jesteś zalogowany.

#1 29.08.2005 15:45:20

WebCM
Administrator

Programy antywirusowe

Głosujcie.

Możecie się także wypowiadać na temat tych programów.

Korzystam z Avast!'a (Home Edition). Ma kilka modułów (ochronę standardową, poczty, P2P, WWW, osłonę sieciową...), które można skonfigurować. Codziennie (lub prawie) są aktualizacje bazy wirusów (aktualizuje się automatycznie). Inferface skanera jest prosty i przypomina odtwarzacz MP3. Można przeprowadzić 3 typy skanów: szybki (tylko po nazwach plików), standardowy (sprawdza tylko narażone części plików) i gruntowny (sprawdza całe pliki).

Wykrywa także programy reklamiarskie (być może także szpiegi), jednak nie wiem, w jakim stopniu.

Najważniejsze jednak, że ten program jest darmowy i po polsku i zapewnia dobrą ochronę antywirusową.

#2 29.08.2005 16:26:47

AdSoft
Gość

Re: Programy antywirusowe

Avast! - Naprawdę super antywirus, polecam go każdemu. Jest szybki, nie spowalnia komputera w dodatku aktualizacja baz wirusów jest praktycznie codziennie... Jest dostępny w kilku wersjach, Home wersja domowa (bezpłatna), Proffesional wersja profesjonalna, która posiada dodatkowe możliwości skanowania i ochrony sieci.

AVG - Podobny antywirus do Avast!, jest szybki i nie zawiesza komputera. Czasami jednak jakieś wirusy potrafią umknąć.

Norton - Dobry antywirus firmy Symantec, ale niestety jego wadą jest spowalnianie pracy komputera.

Panda - Średnio oceniany antywirus, ponieważ nie wykrył i nie usuną żadnego wirusa! (tak jest w moim przypadku!)

PC-Cillin - Niestety nie znam tego antywirusa więc ciężko mi go ocenić smile

Kaspersky Anti-Virus - Dobry lecz mulący komputer antywirus, występują także problemy z aktualizacją bazy wirusów.

BitDefender    - Niestety nie znam tego antywirusa więc ciężko mi go ocenić smile

eScan Internet Security - Niestety nie znam tego antywirusa więc ciężko mi go ocenić smile

AntiVirenKit    - Bardzo dobry program antywirusowy lecz jego wadą jest spowalnianie komputera!

--------

Opisy napisałem sam, według tego jak się one sprawowały na moim komputerze...

#3 30.08.2005 20:41:51

max_damage
Moderator

Norton - Dobry antywirus firmy Symantec, ale niestety jego wadą jest spowalnianie pracy komputera.

Bardzo dobry antywirus... a że spowalnia komputer, cóż mi to nie przeszkadza, a zresztą coś za coś... nie ma w tym świecie czegoś za darmo tongue

Podpisano,
max_damage
http://www.maxdamage.info

#4 30.08.2005 22:09:47

AdSoft
Gość

hehe a Avast! to co? Nie muli komputera, działa dobrze i jest za free! tongue

#5 01.07.2009 18:35:20

blend
New member

Wg mnie nie ma lepszego antywira na rynku jak NOD32 .

Ostatnio edytowany przez blend (01.07.2009 18:36:20)

#6 02.07.2009 11:43:20

skygod
Member

Miałem prawie wszystkie anty-wiry na rynku, które testowałem za free i płatne i polecam Avasta!!!!

Ostatnio edytowany przez skygod (02.07.2009 11:43:31)

Stopka forum