Age: 21 Joined: 05 Mar 2009 Posts: 164 Location: Katownia
Posted: 2009-09-29, 00:56 Testy do nowej edycji spirytmu
Jak sami zauwazyliscie, od jakiegos czasu spadlo zainteresowanie naszym serwerem.Dlatego doszedlem do wniosku, ze przydaloby sie troche odswiezyc go i od tygodnia pracuje nad plikami pod tym katem. Mysle o resecie kont i wprowadzeniu nowych ustawien. Glowne zamysly na nowa edycje spiryta(od razu mowie, ze nie sa to decyzje ostateczne, wiekszosc z nich nie byla uzgadniana jeszcze z reszta administracji).
1)System resow drozszy. 200kk+10kk za kazdego kolejnego resa
2)Najlepsze sety tylko z lord mixa
3)Zmniejszona sila sb i inner`a
4)Blessy w sklepie ogolnodostepne(ciezko z kasa na resy bedzie wyrobic wiec i tak tylko bogatsi beda kupowac je w wiekszych ilosciach. b=20kk)
5)Reset pk za 30kk(chcesz sie bic? to zaplac :P )
6)/post za 3kk (unikniemy spamow)
7)Wylaczone drzewko skilli(niby dziala i z nastepnym update bedzie mozliwosc konfiguracji sily wszystkich skillow, ale dopoki na 100% nie bedzie wszystkiego ustawione, to drzewko bedzie off)
8)Sety typu ashcrow itp. ulepszone. Teraz maja one najwiecej defa. (wczesniej byly na tyle slabe, ze nic nie warte. A wychodzily z lm :P )
9)Drop obu czesci do fenrira wyrownany. Troche wiekszy % na pranie.
10)Drop serduszek zwiekszony i wiekszej ilosci krain sa teraz(gwarancja itemkow na pranie i dla noobkow na poczatek)
11)CC zwiekszony % na ancienty?(najlepsze beda exc. ashcrow itp. wiec ance beda latwiej dostepne, ale i tak LoT najwiecej ich produkuje :P)
12)Nowe mapki do uzytkowania
13)Zmiana ustawien mobkow
14)Dodane nowe eventy(bedzie ich ok. 3-5)
15)Drop z Goldow zmodyfikowany(dokladne info pozniej)
16)Modyfikacja parametrow bossow by byly do ubicia na nastepujacych resach
golden male smoczki 0
golden goblinki 2
golden titan 5
golden duze smoki 6
golden lizak 10
golden tantal 20
ero 30
kundun 40
Nightmare 20
Opcjonalnie:
1)Chcielibysmy jakis nowy wizerunek dla stronki, nowe mody powgrywac itp. ale to jak znajdziemy czas.
2)Pcpoint shop? dodac jakies itemki tam, ktore nie przesadzalyby o wynikach starc pvp, a bylyby pomocne troche w grze, np. reniferek zbierajacy kase z ziemi. Teraz wszystko drozsze bedzie w zenach wiec fajna sprawa zwlaszcza, jak ktos lubi afk :P
*Mozliwe ze sklepik taki bylby platny, ale to jak juz mowilem, do uzgodnienia wszystko :)
##Rzeczy napisane na czerwono sa juz zrobione. Prace trwaja nad reszta. Jesli ktos ma ciekawe pomysly odnosnie nowej edycji to smialo prosze sie wypowiadac. Od razu mowie, ze testy potrwaja okolo kilku tygodni zanim odpalimy serwer na stale. Konkretniejsze decyzje zostana podjete w pazdzierniku, gdy Maciek bedzie w Anglii.
##Na czas testow zmieniam skrypt resow. Teraz po kazdym resie na 400 lvlu ma sie 90k statow do rozdania.
Mam nadzieje, ze pomozecie skonfigurowac nowa edycje do takiego stopnia, zeby po testach przybylo na serwer duzo ludzi chetnych do dlugiej i milej gry :)
ja poprosze o reinstalacje mssql`a a moze nawet calego kompa pod serv - moze to wyeliminuje +100ms lag w godzinach - od porannych do wieczornych :/
i bedzie pokazywalo poprawna date w warnach i przy eventach takich jak CW czy CS.
Posted: 2009-09-29, 14:41
exp mysle w okolicach tego, ktory jest teraz. nie chce o takich sprawach decydowac bez Macka, ktory aktualnie jest na urlopie. Po konsultacjach beda konkretniejsze decyzje. Maciek wraca na poczatku drugiego tygodnia pazdziernika. Do tego czasu chcialbym po prostu dopracowac pliki ile moge :)
no fajnie fajnie to serw który nie pada tylko jak fenix powraca z popiołów ^^^^ ...znowu :))
na testy też wpadne sobie chętnie jak będzie wolna chwila ;D
Posted: 2009-09-29, 21:27
evil inside wrote:
widze, ze spotkalem osobe ktora grala na moim koncie, bo sie pode mnie podszywa ^^ tutaj real Rozowy... ;]
mozliwe ze zagram, tylko Paser jaki bedzie okolo exp i oczywiscie kiedy ewentualny start?
poniewaz po przejeciu twojego konta nie bylo mozliwosci zmiany nicka to pozniej juz nie zmienialem ze wzgledow lenistwa i wygody :P
po co zmieniac jak bardziej pod tym nickiem ludzie znaja mnie niz ciebie na tym serwerze xd
tym bardziej że nie będzie drzewka skilli to było by dobrze zrobić exp 150
Widzimy dziś inaczej
I słyszymy szerzej "
Posted: 2009-09-30, 18:21
z expem jeszcze pomyslimy, mysle, ze daloby rade zwiekszyc troche.
glownie chodzi mi teraz zebyscie przetestowali goldy. czy sa mniej wiecej na takich resach do ubicia czy jakos zmienic ich statystyki. pod tym wzgledem testujcie teraz ok?
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum