Category: Pelit

Gateway

Hyvin outo, mutta silti looginen älykkyyspeli.

http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/gateway.htm

http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/gateway_2.htm

Putkiaivotesteri

Katso olisiko sinusta hävittäjälentäjäksi.

http://ilmailu.org/moniajo.htm

Videopelisarjakuvat, osa II

Tähän pätee sama kuin edelliseenkin pelisarjakuvaan: jos et tunne tai ole pelannut kyseistä peliä, et todennäköisesti tajua juuri mitään.

http://www.duelinganalogs.com/

Powder game

Hauska ajantappamiseen sopiva “hiekkalaatikkopeli”, jossa pelaajan käytössä on erilaisia rakennus/tuhoamismateriaaleja, joiden yhteisvaikutusta voi testata lähettämällä tikku-ukon seikkailemaan sekamelskan keskelle. Myös kaksinpeli onnistuu.

http://dan-ball.jp/en/javagame/dust/

Videopelisarjakuvat, osa I

Videopeleistä ideansa ammentava nettisarjakuva, joka menee hyvin todennäköisesti lukijaltaan yli, jollei tämä ole kulloiseenkin peliin tutustunut. Mutta jos varsinkin Nintendon pelisarjat ovat hallussa, irtoaa sivulta muutamat hyvät naurut.

http://www.2pstart.com/

Tetris-variaatiot, osa I

Jos Tetris, tuo Neuvostoliiton lahja maailmalle, alkaa kyllästyttää näin muutaman vuosikymmenen jälkeen, kannattaa tutustua seuraaviin pelistä tehtyihin variaatiohin:

http://sovietrussia.org/f/src/tetoris.swf
Ylläolevan pelin tehnyt lienee kyllästynyt alkuperäisen version suht pieneen liikkumatilaan…

http://blahg.res0l.net/2009/01/bastet-bastard-tetris/
Suurinta turhautumista itselleni on pelissä aiheuttanut aina se, ettei i-kirjaimen muotoista tolppa-palaa saa koskaan, kun sitä eniten tarvitsisi. Ylläolevan linkin takaa löytyvä peli pistää asteen paremmaksi ja lupaa antaa joka ainoa kerta huonoimman mahdollisen palikan.

Kongregate.com

Selaimessa pelattavia pikkupelejä tarjoava sivu, joka eroaa muista vastaavista koukuttavalla pisteenkeräyssysteemillään: useimmissa sivuston peleissä on ‘tavoitteita’, jotka saavutettuaan saa lisää pisteitä tililleen. Pisteistä ei ainakaan tällä hetkellä ole mitään varsinaista hyötyä (muuta kuin muille rehvastelu), mutta perus-tetriksestäkin saa nähtävästi melko addiktiivisen kyseisellä kikalla. Pistetilin kartuttaminen vaatii rekisteröitymistä (ilmainen), mutta pelit ovat pelattavissa ilmankin.

http://www.kongregate.com/

Stickman Murder Mystery Games

Grafiikat eivät päätä huimaa, mutta peli on muuten hyvin toteutettu. Kerrankin sellainen murhamysteeripeli, jossa joutuu itsekin ajattelemaan.

http://normandcompany.com/STICKMAN/