Najveća Titova tajna: Vanzemaljci u Jugoslaviji?!

Izvor: 24sata.info

 

Prema velikom broju članaka i diskusija na internetu, u novembru 1966. godine u tadašnjoj SFRJ se srušio NLO u obliku diska, iz kog su pripadnici Vojne policije JNA izvukli tijelo jednog stvorenja za koje je kasnije "utvrđeno" da nije čovjek. Događaj se navodno odigrao blizu mesta Otoček, piše srbijanski portal "Trojka".

Tijelo pilota, za koga se mislilo da je pilot JNA, odnijeto je u Beograd, gdje je izvršena obdukcija. Na fotografijama se vide tri hirurga u mantilima i rukavicama, koji obavljaju neku vrstu obdukcije. Na slikama se jasno vidi da biće nije čovjek, iako su doktori prvobitno mislili da je u pitanju tijelo pilota JNA koje je izgorjelo u padu aviona.


 

Ovaj događaj je vrlo brzo zataškan, a o njemu je bio obaviješten i sam Josip Broz koji je navodno i sam vidio tjelo vanzemaljca. Tadašnja Vojna kontraobavještajna služba potrudila se da informacije ne dospiju u javnost. Slike je 1999. godine dobio rođak jednog od doktora koji su vršili obdukciju, a koji sada živi u Sloveniji. On je slike i postavio na internet.

 

 

 

Slike već neko vrijeme kruže internetom, ali još niko nije doveo u pitanje njihovu vjerodostojnost. Doktori na slikama izgledaju tipično za jugoslovenske doktore tog vremena, a i kvalitet crno-bijelih fotografija je u skladu sa kvalitetom tadašnjih foto-aparata sa filmom.

 

 

 

Datum objavljivanja: 14.08.2011.