Waterput: Welkom in de Dubieuze Wereld van de Adjuvant
 
 

Welkom in de Dubieuze Wereld van de Adjuvant

Over immuunsysteemactiverende stoffen in vaccins


    Juli - versie 4 augustus 2009


INTRODUCTIE
Op deze pagina wil ik kritische informatie verzamelen omtrent de hulpstoffen die gebruikt wordt in vaccins om het immuunsysteem sneller in actie te laten komen. De term die voor deze categorie stoffen wordt gebruikt is adjuvant (1 adjuvant, 2 adjuvants). Ik neem me voor om vooral het Engelstalige artikel van Edda West getiteld 'The Terrifying World of Vaccine Adjuvants' te gaan gebruiken als basis voor een onderzoek om meer te weten te komen over adjuvants in vaccins.

Hierbij wil ik ook uitgebreid ingaan op het onderzoek dat Garry Matsumoto heeft gedaan naar aanleiding van de bevindingen dat ťťn van de adjuvants die gebruikt worden bij het anthrax-vaccin, namelijk Squalene een grote rol gespeeld zou hebben in het ontstaan van allerlei ziektes bij het Amerikaans legerpersoneel in 1990-1991 (zie bijvoorbeeld Vaccine May be More Dangerous than Swine Flu).

Omdat ik beperkte tijd beschikbaar heb kan ik slechts steeds delen toevoegen, maar ik wilde niet wachten tot het geheel klaar is. Informatie over de verschillende ingrediŽnten kun je vinden op de site Whale welke niet echt pro-vaccinatie lijkt te zijn. Zo kun jer informatie vinden over de adjuvansen aluminium, squalene, MPL, MF-59, Freund's Complete Adjuvant (FCA) en ons nog bekende borax (natriumboraat).

MEEST POPULAIRE ADJUVANT: ALUMINIUMZOUTEN
In het artikel van Edda West wordt gesteld dat de meest populaire adjuvant 'aluin' is. Aluin is een aluminium zout dat gemaakt is uit aluminium hydroxide of aluminium fosfaat. Zoals je op de Nederlandstalige wiki-aluin-pagina kunt zien wordt aluin voor allerlei zaken toegepast. Ik ken het zelf vooral als het spul dat je kunt gebruiken als je je bij het scheren hebt gesneden: door een staafje aluin wat nat te maken heeft het een bloedstelpend effect. Het wordt verder gebruikt bij de papierbereiding, als beitsmiddel, voor het looien van leer en in deodoranten komt het voor. Het schijnt ook gebruikt te kunnen worden bij de verdelging van algen. De beroemdste aluinverbinding is kaliumaluminiumsulfaat (KAl(S04)2)

Opmerkelijk is dat op de Nederlandstalige wikipediapagina over Aluin niets gezegd wordt over de rol van aluin ('Alum' in het Engels) als adjuvant. Dit gebeurt wel in de Engelse variant.

De niet-organische aluminiumzouten zijn van oudsher de meest voorkomende adjuvant. Het gebruik van aluminium is echter niet geheel onomstreden. Edda West zegt dat de neurotoxische werking van aluminium al 100 jaar lang bekend is. Het zou gelinkt zijn aan de ziekte van Alzheimer en andere neurologische aandoeningen.

Tot vůůr 1980 ontwikkelden veel nierpatiŽnten die langdurig dialyse ondergingen, het zogenaamde 'dialyse-encefalopathie syndroom'. In een boek van Prof dr. P. De Deyn getiteld 'Dementie' wordt op p. 84 het volgende geschreven:

Bij de zogenaamde Dialysedementie werd wel een causaal verband gedocumenteerd tussen aluminiumintoxicatie en cognitieve deterioriatie. De Dialyse-encefalopathie of dialyse-dementie is voor het eerst gedocumenteerd bij nierinsufficiŽnte personen die werden onderworpen aan hemodialyse met dialysaat [=dialyse-vloeistof] dat rijk was aan Aluminium (Alfrey, 1985)
Op de site 'dokterdokter.nl' wordt ook gesproken over hemodialyse encefalopathie waar de volgende omschrijving wordt gegeven:
Hersenziekte met onder meer spraakstoornissen en spiertrekkingen; treedt op bij chronische nierpatiŽnten die hiervoor dialyseren en te veel aluminium in hun spoelvloeistof hebben.
Dokterdokter.nl

Gerelateerde Artikelen:

Waterput.

Naar boven